Liceul Tehnologic “Stefan Hell” Sântana
Erasmus +
Acreditare Erasmus + în domeniul Educație Scolară 2021 – 2027
Proiect Erasmus+ de educatie școlară în Spania, pentru elevii de gimnaziu ai
Liceului Tehnologic “Stefan Hell” Sântana
In perioada 14-19 octombrie, 12 elevi din clasele de gimnaziu ai Liceului Tehnologic “Stefan Hell” Sântana, implementează o mobilttate de grup la școala IES LUIS BUENO CRESPO, din Granada, Spania, finanțată de Uniunea Europeană prin proiectul 2024-1-RO01-KA121-SCH-000201333, Viitorul-Învățare in Progres.
În timpul mobilități elevii participă la activități de învățare multidisciplinară ce includ:
– prelucrarea multidisciplinara si recitarea unor poezii reprezentative din literatura romana, germana, engleza, spaniola.
– pregatirea unor scene de teatru din opera Don Quijote de Miguel Cervantes
– utilizarea aplicațiilor TIC pentru rezolvarea problemelor multidisciplinare din viața cotidiană, inclusiv de tranziție verde
(https://www.tinkercad.com/, https://www.geogebra.org/classic?lang=es).
La această mobilitate elevii sântăneni colaborează cu cei de la institutul de prestigiu IES LUIS BUENO CRESPO, din Granada, dar și cu elevi din Italia, invitați concomitent in Granada și sunt motivați să se implice pentru a profita din plin de această experiență unică de dezvoltare școlară și personală.
Coordonatoare pentru proiecte educationale europene,
Ana Höniges
Mobilitate de grup activitati complexe de educatie scolara_Proiect ERASMUS+ Spania 2024
Erasmus+ Learning Programme for
Activities in Group Mobility of School Pupils
2024-1-RO01-KA121-SCH-000201333
Proiect de invatare prin mobilitate de educatie scolara pentru 12 elevi clasele VI-VIII
Scoala gazda: IES LUIS BUENO CRESPO, Din Granada, Spania
14-19 0ctombrie 2024
https://padlet.com/adrianatoma2/erasmus-2023-1-ro01-ka121-sch-000118903-group-mobility-lanci-gghsq1vnb0u11qrf
Sântana, carte de vizită României, pentu elevii italieni de la
Istituto Comprensivo “Don Milani” Lanciano
În cadrul proiectului Erasmus+ 2023-1-RO01-KA121-SCH-000118903, Liceul Tehnologic “Stefan Hell” Santana a găzduit mobilitatea de grup a elevilor din Italia, Istituto Comprensivo “Don Milani” Lanciano, în perioada 12 – 19 aprilie 2024. Mobilitatea a inclus un program complex de învățare pe teme de antreprenoriat, teatru, tehnologia informației, incluziune, protecția naturii, valori europene. Împreună cu elevii școlii noastre de nivel gimnazial, elevii italieni au participat cu piesa „Pinocchio”, la deschiderea Festivalului de Teatru „În lumea micilor actori”, organizat de LICEUL TEHNOLOGIC „STEFAN HELL” și PRIMĂRIA ORAȘULUI SÂNTANA, în perioada 15 – 25 aprilie 2024, la Casa de Cultură a orașului Sântana și la sala festivă a liceului.
Elevii și profesorii italieni au apreciat ospitalitatea familiilor în care au fost primiți, activitățile didactice și spațiile școlare, păstrarea tradițiilor sântănene, noua casă de cultură a orașului, frumusețea neprețuită a țării noastre (au avut posibilitatea să viziteze Aradul, Timișoara, Oradea).
Primăria Sântana a susținut acest proiect, iar la final, domnul primar Daniel Tomuța, a înmânat participanților atestatele pentru mobilitatea Erasmus+, finanțată de Uniunea Europeană.
Erasmus+ 2023-1-RO01-KA121-SCH-000118903
DIGITAL POSTER COMPETITION ANNOUNCEMENT
“PINOCCHIO” THEATRICAL PIECE
Cursuri europene de formare a profesorilor prin
programul Erasmus +
In scopul furnizării serviciilor educaționale de calitate, cu utilizarea echilibrată a tehnologiilor moderne în predare, creșterea interesului elevilor pentru școală, creșterea promovabilității, cadrele didactice ale Liceului Tehnologic ”Stefan Hell” Sântana se perfecționează prin participarea la cursuri de formare organizate de instituții europene acreditate. Astfel, profesoarele Hortensia Diana Neamț și Ana Honiges, au participat în perioada 8-20 august 2022, la cursul ICT FOR TEACHERS, organizat de InterAct, Larissa, Greece.
Cursul s-a adresat profesorilor care doresc să-și îmbunătățească competențele digitale și să învețe cum pot folosi TIC pentru a pregăti materiale didactice sau pentru a-și angaja elevii într-o învățare mai interactivă. Cursul s-a concentrat pe utilizarea practică a instrumentelor digitale online pentru comunicare, colaborare, proiectare și publicare, precum și oportunitățile de creare a resurselor de predare și învățare prin diferite producții media.
Activitățile de învățare vor fi multiplicate la nivelul întregului corp profesoral, în cadrul proiectului 2021-1-RO01-KA121-SCH-000005141, cu finanțare europeană, prin programul Erasmus +.
Coordonator Erasmus: Prof. dr. ANA HÖNIGES
Ghid didactic de bune practici europene_Liceul Tehnologic „Stefan Hell” Sântana 2023
European VET Conference “Practice and succeed”
Aplicarea în școală a celor mai noi rezultate din neuro-științe, experimentate în Belgia
Mobilitate la Bruxelles prin Erasmus+, la școala pilot pentru învățare colaborativă
Prin Proiectul finanțat de Uniunea Europeană Erasmus+2022-1-RO01-KA121-SCH-000054443, cadrele didactice de la Liceul Tehnologic Stefan Hell Sântana doresc să multiplice experiența dobândită în această lună la job shadowing în Institutul Filles de Marie din Bruxelles, scoala pilot pentru învățare colaborativă și implementarea celor mai noi rezultate din neuro-științe.
Scopul mobilității este însușire a practicilor didactice inovative bazate pe neuro-științe și implementarea lor la Liceul Tehnologic Ștefan Hell din Sântana și școlile din zona.
Directorul Institutului Filles de Marie, Dimitri Van Den Dooren, este promotorul învățării colaborative, a perfecționării cadrelor didactice printr-un proces de didactică experimentală, fundamentata pe neuro-științe și pe o dotare cu materiale didactice moderne, care stimulează creativitatea și învățarea, în aceasta școala cosmopolită.
Cadre didactice participante: Höniges Ana și Rotar Nicoleta.
Job shadowing în Italia
În perioada 25 II – 10 III 2023, prof. înv. preșcolar Patricia Vlaicu – Doroghi și prof. înv. primar Daniela Chandler au participat prin proiectul Erasmus+ –“Viitorul- Învățare în Progres”, la un stagiu de observare a activităților desfășurate în Istituto Compresivo “Francesco Morosini”, Veneția din Italia.
Institutul Morosini este situat în centrul istoric al Veneției. Este format din opt școli diferite: 1 grădiniță „Scuola dell’infanzia Diaz”, 4 școli primare „Scuola Elementare Diaz”, „Scuola elementare Canal”, „Scuola Elementare Manzoni” „Scuola Elementare Zambelli” și 3 școli gimnaziale „Scuola Secondaria di Primo Grado Morosini”, care este situat în 2 clădiri diferite (palatele Priuli și Carminati), „Scuola Secondaria di Primo Grado San Provolo”. In Palatul Carminati se afla birourile de conducere și administrative.
Dintre aceste opt clădiri școlare, doar două au fost proiectate special pentru scopuri școlare, în timp ce celelalte sunt situate în palate istorice care pot fi dificil de adaptat la nevoile unei școli. În ciuda acestui fapt, toate școlile sunt dotate cu o sală de sport și spații deschise, oferind oportunități ample de activitate fizică și de învățare în afara sălii de clasă.
Veneția este cunoscută pentru moștenirea sa culturală bogată și există multe inițiative culturale oferite de entități publice și asociații private din zonă, pe care le integrează activ în activitățile educaționale ale școlii. Aceste inițiative îmbogățesc și mai mult experiența educațională pe care o oferă elevilor școlii.
Activitatea bogată de observare a activităților desfășurate la 4 din aceste școli și grădinițe, a fost realizată sub îndrumarea d-nei învățătoare Silvia Stefanutti și a d-șoarei educatoare Eleonora Ciaramella. În urma desfășurării acestui stagiu s-a stabilit, împreună cu directoarea școlii, prof. dr. Anna Curci continuarea colaborării școlii noastre cu această instituție venețiană, prin demararea unui proiect comun eTwinning.
Acreditare Erasmus+ în domeniul Formare profesională (VET) 2021 – 2027
Elevii de nivel gimnazial ai Liceului Tehnologic “Stefan Hell”
au participat la mobilitate Erasmus+ în Italia